Nieuws

Diepvriesgroenten zijn gezond!

Van op het veld tot op het bord van jouw klant. Diepvriesgroenten en verse groenten doorlopen een compleet andere cyclus, maar nog al te vaak wordt onterecht gedacht dat diepvriesgroenten minder gezond zijn dan groenten uit de versafdeling. Nochtans zijn ze niet alleen gemakkelijk, maar ook enorm voedzaam. Sterker nog, ze kunnen zelfs gezonder én verser zijn dan groenten uit de versafdeling.

Voedingsstoffen behouden?
Invriezen is de boodschap!

Na het oogsten van de groenten op het veld, worden de groenten gewassen en/of geblancheerd. Tijdens dit proces gaan sommige voedingsstoffen verloren, maar dit verlies is niet groter dan wanneer verse groenten klaargemaakt worden. Na het wassen en blancheren, worden de groenten binnen enkele uren ingevroren. 

Het invriezen brengt drie voordelen met zich mee. 

Eerst en vooral doorlopen diepvriesgroenten op deze manier een veel korter traject dan verse groenten. Dat is cruciaal aangezien groenten in de eerste dagen na de oogst de meeste vitamines en mineralen verliezen. 

Ten tweede wordt dankzij het snelle vriesproces de natuur even op pauze gezet. Hierdoor blijven de gezonde voedingsstoffen behouden tot de groenten ontdooid worden en op het bord van jouw klant terechtkomen. 

Ten derde moeten door het invriezen ook minder bewaarmiddelen gebruikt worden en zorgen diepvriesgroenten voor minder afval in vergelijking met verse voeding. Diepvriesgroenten zijn dus niet alleen makkelijk en gezond, maar ook nog eens duurzaam.

Gezonde diepvriesgroenten bij Steen Food Masters

Laat je klanten proeven van de gezonde diepvriesgroenten van Bonduelle. Bonduelle belooft dat groenten geoogst worden wanneer ze op hun optimale punt van smaak, voedingsstoffen en kleur zijn. Verder worden vrijwel alle groenten binnen 4 tot 12 uur na het oogsten ingevroren waardoor ze geen lange weg moeten afleggen en de voedingsstoffen zoveel mogelijk behouden blijven. Op deze manier kan jij jouw klant verwennen met lekkere en gezonde groenten. 

Bij Steen Food Masters houden we bovendien ook de koudeketen nauwkeurig in het oog. Dit is uiterst belangrijk en zorgt ervoor dat de groenten die jij aan jouw klant aanbiedt lekker en voedzaam zijn. 

Leg jouw klanten in de watten met de gezonde, voedzame en handige diepvriesgroenten van Bonduelle. Ontdek ons assortiment in de webshop of neem contact met ons op voor meer informatie. 

TERUG NAAR OVERZICHT
Deel :

Contacteer Steen Food Masters

Stuur gerust een bericht en we zullen u zo snel mogelijk contacteren via telefoon of email.

Adressen

Fabriekweg 50
8480 Eernegem
Belgie
Ringlaan 57
8480 Ichtegem
Belgie

Contacten

Tel +32(59)27.72.98
Fax +32(59)27.52.16

Bent u al klant bij ons?

Vul uw gegevens in en log in op onze webshop

U wilt klant worden?

Bezorg ons uw gegevens en we contacteren u zo snel mogelijk

Wachtwoord opvragen

Geef u email adres op en we versturen u instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.