Nieuws

Tips & Tricks

Wist je dat de wortel in de 14e en 15e eeuw in Europa doorbrak, terwijl dit al eeuwen werd geteeld in Centraal-Azië in verschillende kleuren. Door de Nederlanders werd de oranje wortel de populairste, al ging de smaak veeleer uit naar de gele variant (=minder zoet)

Tip: Kies een milde, fruitige olijfolie voor visgerechten en salades. Een krachtige, bittere olijfolie past dan weer beter bij vlees en groenten.

Wist je dat bijna alle zalm uit aquacultuur komt, om aan de vraag te kunnen voldoen? Als een kweekzalm ontsnapt, is het alle hens aan dek om deze terug te vinden, want deze mag zich niet vermengen met wilde zalm want dat kan leiden tot genetische afwijkingen. Lokale vissers krijgen hiervoor een premie van liefst 60 euro per gevangen zalm!

Tip: Wat te doen als je saus schift? Neem de saus onmiddelijk van de warmtebron en voeg flink kloppend, wat ijskoud water of een ijsblokje toe.

Wist je dat er tot nu toe geen enkel bewijs bestaat dat margarines verrijkt met omega 3 vetzuren een gunstig effect hebben op de gezondheid? Wel zijn ze meestal flink wat duurder.

Tip: Bewaar aardappelen op een koele plaats (+/- 10°C). Bij hoge temperaturen gaan de aardappelen kiemen. Leg ze niet in de koelkast, want de kou kan de smaak beïnvloeden.

Tip: Wikkel kaas nooit in versheidsfolie als je dit thuis in de koelkast legt. Kaas bewaart langer en schimmelt minder snel in bakpapier.

Wist je dat je gember best schilt met een lepel? Door de schil er af te schrappen, verspil je zo weinig mogelijk van de lekker gezonde gember.

Wist je dat "ziste" ook bestaat? Dat is het witte vliesje net onder de schil, die bitter smaakt en je best niet gebruikt. Zeste daarentegen is de lekkere schil van citroen, limoen of appelsien die je in gerechten kan raspen om smaak of kleur te geven.

Tip : Geniet zonder probleem van je lookbroodje. Eet na de maaltijd een rauwe appel en je lookadem verdwijnt grotendeels.

Wist je dat curry een eigen recept is? De voornaamste basisingrediënten zijn: gedroogde rode chili-pepers, korianderzaad, komijnzaad, fenegriekzaad, mosterdzaad, peperkorrels, curcuma en gember. (maanzaad, kerrieblaadjes, anijszaad, foelie en laurier kunnen er ook nog bij)

Tip: Hoe weet je of je geschilde asperges gaar zijn tijdens het koken? Als ze geleidelijk naar de bodem van de kookpot zakken.

Wist je dat je urine een eigenaardige, scherpe geur krijgt na het eten van asperges? Dat is het gevolg van een aantal vluchtige zwavelhoudende verbindingen die vrijwel meteen in de urine opduiken na het eten van asperges.

Wist je dat omega 3 vetzuren, aanwezig in haring, zalm, makreel en ansjovis of walnoten, de aanmaak van sommige stresshormonen vermindert en je beschermt tegen de negatieve invloeden van chronische stress, angst en spanning?

Tip: Eieren bewaar je het best uit de koelkast, maar hou ze wel op een koele plek zoals de gang of de kelder.

Wist je dat zout het enige gesteente op aarde is dat de mens opeet?


Bronnen:

http://www.gezondheid.be  

TERUG NAAR OVERZICHT
Deel :

Contacteer Steen Food Masters

Stuur gerust een bericht en we zullen u zo snel mogelijk contacteren via telefoon of email.

Adressen

Fabriekweg 50
8480 Eernegem
Belgie
Ringlaan 57
8480 Ichtegem
Belgie

Contacten

Tel +32(59)27.72.98
Fax +32(59)27.52.16

Bent u al klant bij ons?

Vul uw gegevens in en log in op onze webshop

U wilt klant worden?

Bezorg ons uw gegevens en we contacteren u zo snel mogelijk

Wachtwoord opvragen

Geef u email adres op en we versturen u instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.